i9 rainbow 1

KELTISCH ZEEZOUT (zeemineralen)

KELTISCH ZEEZOUT (zeemineralen)
KELTISCH ZEEZOUT (zeemineralen)
5.25
InStock
Levertijd: Verz. binnen 1 werkdag
Keltisch zeezout
Aantal

Keltisch Zeezout, Levenskracht uit de oceaan!
 

Zeemineralen /Sel Gris

Volgens de traditionele keltische methode gewonnen zeezout uit Guérande.
Rijk aan mineralen.

 

Naast het drinken van voldoende drinkwater van goede kwaliteit is het belangrijk om je mineralen aan te vullen.
De vele mineralen en spoorelementen in Keltisch zeezout kunnen als een mineraalcomplex gezien worden.

In het boek "Water, Het goedkoopste medicijn" legt Internist Dr. Batmanghelidj in begrijpelijke taal uit hoe belangrijk het is om het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden dmv water en ongeraffineerd zeezout.
Volgens Batmanghelidj ontstaan de meeste ziekten, door chronische uitdroging en een tekort aan mineraalzouten.
Vandaar dat we naast onze water vitaliserende i9 fles, tevens Keltisch Zeezout aanbieden.


  

We zijn in vele opzichten een verdunde oceaan.

- Als baby liggen we in de baarmoeder in een zout badje dat we ‘vruchtwater’ noemen en dat verdacht veel lijkt op een verdunde oceaan.
- Ons hersenvocht is eveneens een verdunde oceaan.

- Ons bloed smaakt zout, evenals ons zweet en onze tranen.

- Bloed bestaat voor 0,9 procent uit mineraalzouten, de samenstelling ervan is voor 98 procent identiek aan zeezout en is dus een verdunde oceaan.

We zijn op maar liefst drie cruciale niveaus een verdunde oceaan, te weten ons bloedplasma, onze lymfevloeistof en het vocht dat onze cellen omringt.

Diarree wordt verholpen met een simpele water- en zoutoplossing en we krijgen zoutoplossingen toegediend in een ziekenhuis om ons in leven te houden.

Vanuit dat oogpunt beschouwd is het dan ook zinvol om, naast het drinken van vitaal water ook je mineralen aan te vullen in vloeibare vorm. Deze vloeibare vorm is de vorm die je bloed herkent, vooral als je beseft dat het enige verschil tussen de samenstelling van zoutmineralen in bloed en die in zeewater is, dat bloed een ijzeren kern heeft en zeewater een natriumkern.

Sole maken

Hoe moet je dat doen?

Het glazen potje is voor 1/3e gevuld met Keltisch zeezout. Vul het potje aan met water, doe de deksel of erop en schud de inhoud flink. Je zult merken dat er onopgeloste zoutkorrels op de bodem blijven liggen, een teken dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is. Logisch, want het water verzadigt namelijk bij een zoutgehalte van 26%, dus met 1/3e zout zit je daar ruim boven.

Deze geconcentreerde zoutwateroplossing wordt een ‘Sole’ genoemd en is 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de Sole rechtstreeks te drinken! In plaats daarvan los je één theelepel Sole op in een glas water. De grootte van het glas doet er niet zo veel toe, het gaat erom dat je die ene theelepel binnenkrijgt. In een normaal glas (225 cl.) kun je van, het liefst gevitaliseerd water, door toevoeging van een theelepel Sole het lekkerste bronwater creëren dat je ooit hebt geproefd!

’s Ochtends een glas met Sole drinken na het wakker worden en ’s avonds voor het slapen gaan. Op deze manier voorzie je op eenvoudige en effectieve wijze je lichaam dagelijks van een complete dosis mineralen in de exacte verhouding, balans en samenstelling zoals alleen de zee deze kan bieden. De Sole kan zowel in de koelkast als daarbuiten op een koele en donkere plaats bewaard worden. Let er op dat je de Sole niet blootstelt aan zonlicht, want dan krijg je groene algvorming, net als in de zee.

Vanwaar de naam ‘SOLE’?

Dit is een oud Keltisch woord dat naar de zon verwijst. Denk aan het Franse ‘soleil’ of het Spaanse ‘sol’. Ook de Kelten dronken hun zeezout. Zij zagen de zon als een mannelijke kracht die de aarde ‘bevrucht’ met zijn licht en warmte. De aarde kennen we ook vandaag nog als Moeder Aarde en ook voor de Kelten was de aarde vrouwelijk.

Regenwater dat uit de hemel valt, beschouwden de Kelten eveneens als mannelijk water. Als zeewater namelijk verdampt, wordt het gasvormig en stijgt het op en laat het de mineralen achter in de zee. Dit ‘gedestilleerde’ water komt uiteindelijk terug als neerslag, ‘hongerig’ naar mineralen. Als het eenmaal de grond bereikt, neemt het meteen zo veel mogelijk mineralen in zich op, naar beneden de aarde in. Deze mineralen zijn in vloeibare vorm dan beschikbaar voor de wortels van planten. Opnieuw zien we die bevruchting van de aarde vanuit de hemel.

De Kelten combineerden het ‘mannelijke’ regenwater met het ‘vrouwelijke’ zeezout en noemden dit mengsel ‘Sole’, omdat het zeezout gevormd wordt door zon en water. Zij beschouwden de gekristalliseerde zeemineralen als lichtkristallen, die weer vrijkomen als deze in contact komen met water. Zij geloofden dat door een Sole te drinken je dus het volle lichtspectrum tot je neemt. Is het toeval dat het Engelse ‘soul’ dezelfde uitspraak heeft als ‘sol’ en nagenoeg dezelfde spelling? Het Nederlandse ‘ziel’ lijkt op het Franse ‘sel’, het Duitse ‘Seele’ nog veel meer. Je ziel is je licht. Keltisch zeezout spreekt tot onze ziel!

Dat de zee vrouwelijk is, vinden we in diverse talen terug. Te beginnen met het Nederlands, dat het oude woord ‘baren’ kent, wat ‘golven’ betekent. Vrouwen hebben een ‘baarmoeder’, wat dus verwijst naar weeën die zich als golven naar binnen en naar buiten bewegen. Precies hetzelfde doet de zee om de zes uur en wij noemen dit ‘eb’ en ‘vloed’. De zee is de oorsprong van alle leven op aarde en het is geen toeval dat ons bloed zo veel lijkt op zeewater.

In het Frans heet de zee ‘mer’. Het Franse woord voor ‘moeder’ is ‘mère’, in het Italiaans en Spaans ‘madre’. In het Spaans heet de zee ‘mar’ en in het Italiaans ‘mare’. De moeder van Jezus heet Maria. Een vrouwelijk paard noemen we ‘merrie’. Het Chinese karakter voor ‘zee’ is een combinatie van ‘water’ en ‘moeder’. De acupunctuur maakt gebruik van centrale energiebanen die ‘meridianen’ worden genoemd. Ook de aarde heeft meridianen. Ons materiële lichaam is ons aardse lichaam. En zo zien we weer die verbinding tussen de zee en de aarde, beide vrouwelijke krachten.

Het drinken van Sole mineraliseert ons lichaam en brengt ons dichter bij de blauwdruk van het leven, onze oermoeder. Dit betekent dat een Sole niet alleen goed is voor de mens, maar ook voor bodem, plant en dier.

(Met dank aan Mike Donkers voor deze info)
 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN