logo i9 200 x 95 px rainbow


GLAS VERSUS KUNSTSTOF

i9 flessen zijn gemaakt van Zwitsers kwaliteitsglas. We kozen voor glas omdat het beter is voor de gezondheid en ook voor onze planeet.

Gezond voor jou

Glas bevat, in tegenstelling tot plastic flessen, geen schadelijke chemicaliën zoals BPA, ftalaat, PVC of polycarbonaat, dus er kan niets uit uw glazen fles in uw water lekken. Onderzoekers ontdekten dat ook BPA-vrije soorten plastic oestrogene activiteit hadden vanwege de chemische verbindingen die bedoeld waren om BPA in kunststoffen te vervangen. Glas is eindeloos recyclebaar en het veiligst voor het milieu.  i9 is een onderdeel van de Friends of Glass-community.
De i9 fles is een prachtig ontworpen herbruikbare fles.
Je kunt je i9 glazen fles zo vaak vullen als je wilt, en het drinken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid geïnformeerd water betekent een gezondere jij.

Gezond voor het milieu

Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 3 miljoen ton plastic gebruikt voor wegwerp drinkflessen. Minder dan 1% van al het plastic wordt gerecycled en 99% van het plastic wordt verbrand of komt terecht op een stortplaats. Naast het verkochte water in plastic flessen, vertegenwoordigt elke verkochte liter drie liter water dat wordt gebruikt in het productieproces van plastic flessen. De plastic productie wordt geschat op 8 procent van de jaarlijkse wereldwijde olieproductie.
De i9-fles helpt je om de planeet schoner te maken.
 

i9-GLAS GRONDSTOFFEN

KWARTS ZAND

Kwartszand is een natuurlijk voorkomend korrelvormig materiaal dat bestaat uit fijn verdeelde gesteente en minerale deeltjes.
NATRIUMCARBONAAT
Natriumcarbonaat staat bekend als een waterontharder. Het wordt gemaakt van zout en kalksteen.
VELDSPAAT
Veldspaat is verreweg de meest voorkomende groep mineralen in de aardkorst en vormt ongeveer 60% van de aardse rotsen.
DOLOMIET
Dolomiet is een watervrij carbonaatmineraal dat bestaat uit calciummagnesiumcarbonaat dat wordt gebruikt als magnesiumbron.
CALCIET
Calciumcarbonaat, de aardkorst bevat meer dan 4%. Het is een van de meest bruikbare en veelzijdige materialen.
HERGEBRUIK VAN GLAS
Glas is 100% recyclebaar en kan eindeloos worden gerecycled zonder verlies van kwaliteit of zuiverheid.

 

 

SILICONEN VERSUS KUNSTSTOF

Als het gaat om het aanbieden van zeer duurzame en herbruikbare gekleurde banden die niet de oestrogeen-nabootsende chemicaliën bevatten die vaak in kunststoffen voorkomen, zijn we van mening dat siliconen momenteel het beste antwoord is.

Beter voor jou

Strategisch geplaatste gekleurde siliconenbanden op de i9bottle bieden een goede grip en een betere bescherming tegen breuk en de mogelijkheid voor kleurentherapie. Bij i9 gebruiken we FDA-silicium van hoge kwaliteit (Duitsland).

Beter voor het milieu

Als het gaat om het milieu, is siliconen zeer duurzaam en milieuvriendelijker dan plastic. Ook de productie van siliconen heeft uitzonderlijk minder impact op natuur en milieu.
Siliconen is een synthetisch rubber dat gebonden silicium en zuurstof bevat. Het element silica is een van de meest voorkomende materialen op aarde.
Vergeleken met plastic is Siliconen flexibeler, duurzamer en veiliger en breekt ook gemakkelijk af in het milieu (recyclebaar). Siliconen staan ​​bekend om hun hittebestendige en rubberachtige eigenschappen en zijn veilig bij kook- en vriestemperaturen.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN