logo i9 200 x 95 px rainbow

CHROMOTHERAPIE


Chromotherapie werkt via verschillende spectrums van licht, met als doel ons lichaam als geheel te genezen, waarbij elke kleur het fysieke, cognitieve, emotionele of spirituele deel van wie we zijn raakt.

De natuur biedt ons verbazingwekkende, doch eenvoudige oplossingen. We hebben geleerd om deze oplossingen voor persoonlijke verbetering en preventie van ziekten te benutten.

Wanneer een met water gevulde gekleurde fles wordt blootgesteld aan zonlicht, zal het water de vibrerende energie van de bepaalde kleur opnemen. Dit is het basisprincipe achter kleurentherapie. Met de hulp van de zorgvuldig geselecteerde informatie (positieve trillingen) op de geïnformeerde Tag kunnen we echt profiteren van de natuurlijke helende eigenschappen van de natuur.

 

KLEURENTHERAPIE

Ook wel bekend als Chromotherapie, is gebaseerd op de positieve effecten van kleuren op de mens om zo de lichaamsenergiecentra of chakra’s in evenwicht te brengen. Onbalans in de energiecentra worden als de belangrijkste oorzaak gezien achter het ontstaan van ziekten. Onbalans, die zou kunnen optreden op de fysieke, emotionele, spirituele en mentale niveaus, wordt hersteld met kleurentherapie. Het hele spectrum van kleuren is afgeleid van zonlicht. In het licht spectrum vibreert elke kleur met een andere frequentie. De trillingen/kleuren zenden energie uit die wordt gebruikt om de lichaamsenergie-centra of chakra’s in evenwicht te brengen. Deze vorm van genezen met behulp van kleuren werd al duizenden jaren geleden gebruikt en kan worden teruggevoerd naar het oude Egypte en Griekenland. In India, spreken oud-Indiase geschriften, zoals Atharvana Veda, van kleur genezing die ontstaan door middel van de stralen van de zon. De traditionele Ayurveda bevestigt de helende kracht van kleuren.
 

DE ENERGIE VAN KLEUR


Elke cel in het lichaam heeft licht energie nodig. De natuur zelf is vol van kleur. Het is dan ook geen verrassing dat we worden aangetrokken door kleur. Kleur is energie. De trillingen van kleuren worden gebruikt om de balans van de fysieke, emotionele en geestelijke toestand van de mens te verbeteren. Harmonieuze, rustgevende kleuren en kleurcombinaties, de belangrijkste triggers voor genezing, worden gebruikt om de gezondheid en innerlijke harmonie te bevorderen. De energie van kleur beïnvloedt onze stemming, gezondheid en ons denkproces. Wanneer we ons meer bewust zijn van de energie van kleuren , helpt dit om ons patroon van gezondheid en welzijn te transformeren . Belangrijk is dat de stemming verbeterende eigenschappen van kleuren helpen om de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. 


JE PERSOONLIJKE KLEUR KIEZEN
 

Iedere fles draagt dezelfde tag met dezelfde informatie. Omdat de i9 tag het water weer levend maakt, neemt het water de vibratie van de kleur gemakkelijk in zich op.
Kleuren kunnen een krachtige hulp zijn om je beter en energieker te voelen.

Stel jezelf de vragen: 

Heb je alleen de wens om op een eenvoudige manier gezonder en lekkerder water te kunnen drinken?
En ben je tevreden met je leven, je gezondheid en over hoe het nu met je gaat?
Is het antwoord ja, dan kun je kiezen voor één van de balans kleuren: 


Chakra of Wit: wit licht bevat alle kleuren van het licht spectrum.

Deze kleuren veranderen niets aan je huidige balans, maar behouden je balans, zoals deze op dit moment is.

 

JE WELZIJN VERBETEREN MET KLEURENTHERAPIE VIA VITAAL WATER


Wil je graag verandering in je leven, heb je lichamelijke of emotionele klachten of zie je bij jezelf steeds herhalende patronen, waar je graag mee aan de slag zou willen?

Dan is i9 water in combinatie met een specifieke kleur uitermate geschikt om in te zetten als krachtige therapie vorm.
Kies voor één van de volgende kleuren:


Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, IndigoViolet, Grijs of zacht Roze

Zo kun je op moeiteloze wijze, gewoon door er dagelijks uit te drinken, je energiecentra ofwel chakra’s weer in evenwicht brengen.


Zoals je hierboven onder het kopje kleurentherapie hebt kunnen lezen zijn chakra’s onze subtiele energie centra. De kleur kan dan ook het allerbeste worden gekozen vanuit het intuitieve weten ofwel het gevoel. Zo kom je erachter wat je meest onderactieve chakra is.
Meestal zijn er meerdere chakra's uit evenwicht, maar het openen van de meest gebrekkige chakra zal ook een positief effect op de andere chakra's hebben. Zij staan immers met elkaar in verbinding.

Kies dus de kleur die vanuit je gevoel als eerste in je opkomt.
Niet vanuit je hoofd of vanuit de theorie van een kleur of vanuit wat je graag zou willen of vanuit je klacht(en) enz., maar vanuit je hart, zoals je dat als kind deed.
Dit is de kleur waar jouw lichaam behoefte aan heeft en die je gaat helpen je energie centra weer in evenwicht te brengen.


Sommige mensen kunnen heel duidelijk voelen dat ze behoefte hebben aan een bepaalde kleur.

Anderen maken gebruik van een pendel, een bio-tensor, kinesiologie of een therapeut om erachter te komen welke kleur hun lichaam op dit moment het meest versterkt.

 

KLEUR WISSELEN

Voel je of proef je na verloop van tijd aan je water dat je onbewust minder drinkt en/of dat het je minder goed smaakt?
Dan is dat het moment om over te stappen naar een andere kleur. Nadat je op dezelfde manier je kleur hebt gekozen, kun je hier je
nieuwe set i9 banden bestellen.

In de praktijk zien we dat een verbetering van het ene chakra ook een verbetering in de andere chakra('s) geeft. De meeste mensen kunnen na 1 of soms 2 specifieke kleuren uit de chakra of de witte fles gaan drinken, waarmee ze vervolgens hun balans kunnen behouden.

Zo eenvoudig kan het toepassen van kleurentherapie zijn!
Op je gezondheid!


Nadat je je keuze hebt gemaakt kun je lezen waar de energie van een kleur mee verbonden is.
Je zal jezelf hier ongetwijfeld in herkennen ;-)

 

ROOD -Passie, Wilskracht

Bevordert: Overleven, Vitaliteit, Realisme, Aarding, Veiligheid, Ondersteuning, Stabiliteit, Mannelijke seksualiteit, Individualiteit, Moed, Impulsiviteit.


ORANJE
– Emotie, Verlangen

Bevordert: Gevoelens, Emoties, Intimiteit, Vruchtbaarheid, Sensualiteit, Vrouwelijke seksualiteit, Vertrouwen, Gezelligheid, Vrijheid, Creativiteit.


GEEL – Zin van het leven, Licht

Bevordert: Persoonlijkheid, Kracht, Kennis, Vernuft, Intelligentie, Humor, Lachen, Mentaliteit, Helderheid, Optimisme, Zelfbeheersing, Nieuwsgierigheid, Bezinning.


GROEN – Liefde, Balans

Bevordert: Harmonie, Balans, Relaties, Liefde, Acceptatie, Zelfbeheersing, Compassie, Vergevingsgezindheid, Vernieuwing, Groei, Genezing.


BLAUW – Waarheid, Communicatie, Genezing

Bevordert: Mondigheid, Vertrouwen, Creatieve expressie, Planning, Organisatie, Behoedzaamheid, Vredestichters.


INDIGO Intuitie, Verbeelding

Bevordert: Intuitie, Creativiteit, Paranormale Gaven, Zelf-realisatie, Perceptie, Loslaten, Geheugen, Lef.


VIOLET – Gelukzaligheid, Spiritualiteit

Bevordert: Wetendheid, Wijsheid, Inspiratie, Charisma, Focus, Hogere Wisdom, Inspiration, Charisma, Aandacht, Hoger Bewustzijn, Meditatie, Altruisme, Visioenen, “Ik Ben”.


ZACHT ROZE
- Ontspanning, Acceptatie 
Bevordert: Innerlijke reis van het hart, kalmerend effect, vriendelijkheid, mededogen, zachtheid en genegenheid, beiinvloedt relaties en hoe we ons tot anderen verhouden.